Υπέροχη Ελληνική σαλάτα! Παρόμοια έχω δοκιμάσει στην Αθήνα με ξινότυρο. Στην Κύπρο δεν έχουμε αυτό το τυρί. Άλλα όταν κάνετε την ανάμειξη με φέτα, αναρή και γιαούρτι, το αποτέλεσμα είναι σχεδόν το ίδιο! Πολύ νόστιμη και αγαπημένη μου σαλάτα.

Βαθμός Δυσκολίας: Πολύ Εύκολο

Χρόνος Προετοιμασίας: 10΄

Θερμίδες ανά μερίδα:  267

Υλικά για 1 σαλάτα, αρκετή για 4 άτομα σαν ορεκτικό

Τα φύλλα από 2 δέσμες γλιστρίδας

3 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες κομμένες σε μοίρες

1 κουταλιά  ελαιόλαδο

2 κουτάκια κόκκινο ξύδι

Αλάτι- πιπέρι

6 μικρά παξιμάδια κριθάρι

Για μείγμα τυριά

100 γρ. φέτα θρυμματισμένη ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

100 γρ. αλατισμένη αναρή ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

100 γρ. γιαούρτι 2% low fat το στραγγάτο  ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

1 κουταλάκι ρίγανη

Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πρώτα φτιάχνουμε το μείγμα τυριών. Σε ένα μπολ λιώνουμε μαζί την φέτα, την αναρή, το γιαούρτι, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα φύλλα γλιστρίδας, τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τα παξιμάδια.

  3. Τοποθετούμε επάνω το μείγμα τυριών και γιαούρτι, σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζίδου.