Μία σαλάτα που είναι πολύ χορταστική και εξαιρετικά νόστιμη και με πολλά ωφέλιμα για τον οργανισμό μας υλικά.
Υλικά
100 γρ. ξηρά ρεβίθια ψημένα μέχρι να μαλακώσουν
100 γρ. πουργούρι ψιλό
200 γρ. ζεματιστό νερό
1 κουταλάκι φλούδα λεμονιού
1 κουταλιά δυόσμος ξηρός
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
100 γρ. ρόδι
50 γρ. σταφίδες
30 γρ. κολοκυθόσποροι
30 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
200 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Φέτα κομμένη σε κύβους
Εκτέλεση
1. Ψήνουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο ζεματιστό νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το πουργούρι, το ζεματιστό νερό, τη φλούδα λεμονιού, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά. Το πουργούρι θα έχει τραβήξει όλο το νερό.
3. Για να φτιάξουμε τη σαλάτα, βάζουμε τα ρεβίθια, το πουργούρι, τις σταφίδες, τους κολοκυθόσπορους, το ελαιόλαδο και το λεμόνι σ’ ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε από πάνω τη φέτα.

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζίδου