Θα χρειαστούμε ένα ταψί διαστάσεων 28x21X3 εκ. του οποίου στρώνουμε τη βάση και τις άκρες με μεμβράνη ειδική για φούρνο μικροκυμάτων, με μπόλικη να περισσεύει γύρο-γύρο.

 

ΥΛΙΚΑ

Για 50 Σοκολατάκια

 

1100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα , κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια

400 γρ. κρέμα γάλακτος ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

½ με 1 κουταλάκι κάρδαμο αλεσμένο

¼ με ½ κουταλάκι καυτό τσίλι

1 κουταλάκι αλάτι Ιμαλάιων

160 γρ. χοντροκομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Σκόνη κακάο για επάλειψη

 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα και το αλάτι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας, χωρίς όμως να κοχλάζουμε την κρέμα.
  2. Ρίχνουμε στο μείγμα το κάρδαμο, το τσίλι και το αλάτι (βάζουμε ανάλογα πόσο έντονη γεύση θέλουμε να έχουν τα σοκολτάκια μας). Αφήνουμε να ζεσταθεί η κρέμα με τα μπαχαρικά για λίγα δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει καλά και να γυαλίζει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε στο μείγμα τα αμύγδαλα.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο γύρο στις 3 ώρες για να σφίξει.
  5. Αναποδογυρίζουμε το ταψί σε μια μεγάλη σανίδα κοπής, αφαιρούμε την μεμβράνη και κόβουμε το μείγμα με ένα μεγάλο μαχαίρι σε κύβους.
  6. Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε κακάο και ρίχνουμε λίγα – λίγα τα παγωμένα σοκολατάκια μέχρι το κακάο να κολλήσει στα σοκολατάκια.
  7. Σερβίρουμε τα σοκολατάκια πασπαλισμένα με ακόμα λίγο κακάο. Τα φυλάμε στο ψυγείο σφραγισμένα μέχρι και 10 μέρες.

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζίδη