Η συνταγή αυτή είναι ένα γευστικό  πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους φίλους σας.

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Χρόνος ψησίματος: 20΄

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

 

Για 4 μερίδες

Υλικά:

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

1 κουταλάκι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200γρ. καβουρόψιχα

150ml λευκό κρασί

800ml νερό

400γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας

1 κουταλάκι θυμάρι

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη

1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λεμονιού

1 κουταλάκι κύμινο

Αλάτι, πιπέρι

2 κουταλάκια Φυτική Κρέμα Χαραλαμπίδης Κρίστης

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και την καβουρόψιχα. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νερό, την πατάτα, τον πελτέ ντομάτας, το θυμάρι, τη ζάχαρη, το ζωμό, το ξύσμα λεμονιού, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 15-20 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος μαγειρέματος, προσθέτουμε τη Φυτική Κρέμα Χαραλαμπίδης Κρίστης και ανακατεύουμε. Περνάμε τη σούπα σε δόσεις από το μπλέντερ για να γίνει βελουτέ. Ζεσταίνουμε και σερβίρουμε.