ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
• 1 κιλό Σπανάκι, αφαιρούμε τους μίσχους και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια
• 300 γρ Στραγγάτο Light Γιαούρτι, Χαραλαμπίδης-Κρίστης
• 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 5 φρέσκα Κρεμμυδάκια, τα λευκά και τα πράσινα μέρη περιλαμβάνονται, ψιλοκομμένα
• 1 Πράσο, ψιλοκομμένο
• 250 γρ Ρύζι Καρολίνα
• 500 ml νερό
• ½ ματσάκι Φρέσκο Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 30 ml χυμός λεμονιού
• 1 κ.γ θαλασσινό αλάτι
• ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες
1. Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ένα λεπτό αργότερα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν διαφανή.
2. Προσθέτουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα ενώ συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2-3 λεπτά σε υψηλή θερμότητα για να πέσει ο όγκος του. Όταν βλέπουμε το σπανάκι να μαραίνει, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατώνουμε και προσθέτουμε το νερό (το σπανάκι θα ρίξει αρκετό υγρό).
3. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, αφήνουμε να βράσει, χαμηλώνουμε τη θερμότητα, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.
4. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Περιχύνουμε με το λεμόνι και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφήνουμε για 10 λεπτά να συγκεντρωθούν όλα τα υγρά μέσα στο ρύζι.

Συνταγή από: FrixosPersonalChefing