Υλικά

  • 200γρ. γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης Στραγγάτο 2%, λιπαρά.
  • 200γρ. Mascarpone cheese
  • 2 x 250 ml. Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. βανίλια
  • 5 κ.σ. λικέρ καφέ
  • ½ ποτήρι Kahlua
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 1 κ.σ. Κανέλα σε σκόνη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κομμάτι μαύρης σοκολάτας περίπου 50γρ.

 

Διαδικασία εκτέλεσης

 

  • Σε ένα μπολ προσθέστε το γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης Στραγγάτο 2%, λιπαρά, το Mascarpone, το μέλι, τη βανίλια και το λικέρ από καφέ, ανακατέψτε με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάλτε την Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος και χτυπήστε την μέχρι να αφρατέψει και στην συνέχεια προσθέστε την μέσα στο μείγμα που έχετε κάνει. Ανακατέψτε με μια μαρίζα για να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  • Βάλτε το Kahlua σε ένα ανοιχτό δοχείο και βουτήξτε τα μπισκότα μέσα από τις 2 πλευρές του μπισκότου για 30 δευτερόλεπτα
  • Σε ένα ανοιχτό δοχείο βάλτε στον πάτο τα μπισκότα ευθυγραμμισμένα, στη συνέχεια προσθέστε λίγο από το μείγμα του τιραμισού που φτιάξατε, ισιώστε το με μια σπάτουλα. Επαναλάβετε την διαδικασία για ακόμη 2 φορές, από πάνω να κλείσετε με κρέμα τιραμισού.
  • Στο τέλος γαρνίρετε με κανέλα σκόνη, κακάο και μαύρη σοκολάτα τριμμένη.
  • Αφήστε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

 

Συνταγή από: Kitchen Island