Υλικά

  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ
  • 3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κοφτή κουταλιά αλάτι
  • 1 κ.σούπας ξύδι
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε τις σκελίδες κατα μήκος και αφαιρούμε την πράσινη φύτρα τους που βρίσκεται στο κέντρο.
Λιώνουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλειο πολτοποίησης και βάζουμε το λιωμένο σκόρδο σε γουδί.
Προσθέτουμε το αλάτι και λιώνουμε με το γουδοχέρι το μείγμα εως ότου γίνει ομοιογενές.
Χωρίς να καθαρίσουμε το αγγούρι, το κόβουμε στα δύο και κατόπιν κόβουμε το κάθε μέρος στη μέση κατά μήκος.
Με ένα κουταλάκι ξύνουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό του αγγουριού με τα σποράκια. Στο τέλος έχουμε 4 “βαρκούλες”. Τις περνάμε στον τρίφτη και αν παραμείνει ακόμα υγρό το αγγούρι το στραγγίζουμε.
Σε μία κούπα βάζουμε το γιαούρτι και το αγγούρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.