Θηλασμός

Ο Θηλασμός είναι δώρο ζωής

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης, η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ στηρίζει με χορηγία, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής» για τη διεξαγωγή της ετήσιας εκδήλωσης «Παγκόσμιος Ταυτόχρονος Θηλασμός».

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και στήριξη όλων των νέων μητέρων οι οποίες επιλέγουν να χαρίσουν στα παιδιά τους το ανεκτίμητο δώρο του θηλασμού.

Ο Παγκόσμιος Ταυτόχρονος Θηλασμός είναι μία πρωτοβουλία με διεθνή χαρακτήρα καθώς η εκδήλωση πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 250 κέντρα εγκατεστημένα σε εννέα διαφορετικές χώρες.

Επιπλέον, η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, δημιούργησε από το 2009 την Παγκύπρια Γραμμή θηλασμού 8000mama (6262), όπου η κάθε νέα μητέρα μπορεί να καλεί ΔΩΡΕΑΝ για πληροφορίες και απορίες σχετικά με το θηλασμό. Η γραμμή είναι στελεχωμένη με μαίες και εξειδικευμένες σύμβουλους θηλασμού για την καλύτερη αντιμετώπιση όλων των πιθανών ερωτημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια του θηλασμού.

Πρόσφατες Δραστηριότητες

15/12/2017...

Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός 2017

Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός 2017

Επιτυχημένη και φέτος η εκδήλωση για τον Ταυτόχρονο Μητρικό Θηλασμό με τη στήριξη της Χαραλαμπίδης Κρίστης και του φρέσκου γάλακτος Χαραλαμπίδης Κρίστης Plus

 

 

 

Σε θεσμό για τις νέες μητέρες έχει καθιερωθεί η εκδήλωση για τον Ταυτόχρονο Μητρικό Θηλασμό η οποία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά με την ενεργή υποστήριξη της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, στο πλαίσιο δράσεων του προγράμματος έμπρακτης προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».

Με σύνθημα «Στηρίζουμε τον θηλασμό ΜΑΖΙ» συνολικά 307 μητέρες συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 σε προκαθορισμένα σημεία, σε όλες τις πόλεις της Κύπρου και θήλασαν 317 παιδιά, μεταφέροντας το μήνυμα στήριξης  «να εργαστούμε μαζί για το κοινό καλό», σύμφωνα με τις οδηγίες της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA). Η καμπάνια αυτή αποτελεί μια ευκαιρία συνολικής συνεργασίας για την προστασία, την προώθηση και την υποστήριξη του θηλασμού παγκοσμίως.

 

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε για 11η συνεχόμενη χρονιά από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής», υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού Κύπρου και εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Η «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» στηρίζει για 11 συνεχή χρόνια την Ημέρα Ταυτόχρονου Μητρικού Θηλασμού, ενώ στην φετινή εκδήλωση πλαισιώθηκε  από το  φρέσκο γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης Plus εμπλουτισμένο με +40% φυσικό ασβέστιο, βιταμίνες A&D και φιλικό οξύ, που ενδυναμώνει τον οργανισμό και συμβάλει στην καλή υγεία των οστών.

 

 

22/03/2017...

Επιτυχημένη και φέτος η εκδήλωση για τον Παγκόσμιο Ταυτόχρονο Μητρικό Θηλασμό 2016

Επιτυχημένη και φέτος η εκδήλωση για τον Παγκόσμιο Ταυτόχρονο Μητρικό Θηλασμό 2016

 

Σε θεσμό για τις νεαρές μητέρες έχει καθιερωθεί η εκδήλωση για τον Παγκόσμιο Ταυτόχρονο Μητρικό Θηλασμό η οποία πραγματοποιείται για ακόμη μια χρονιά με τη στήριξη της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ». Με σύνθημα «Θηλασμός: Κλειδί για την Αειφόρο Ανάπτυξη» εκατοντάδες μητέρες συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 σε προκαθορισμένα σημεία σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, όπου θηλάζοντας τα παιδιά τους, μετέφεραν το μήνυμα ότι ο θηλασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός με ευεργετικές συνέπειες για την υγεία των παιδιών, όχι μόνο στη βρεφική ηλικία, αλλά και μεταγενέστερα!

 

Η σημαντική αυτή εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής», υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού Κύπρου και εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

 

Tο θέμα των φετινών εκδηλώσεων, όπως ορίστηκε από την Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό WABA (World Alliance for Breastfeeding Action), έχει ως επίκεντρο την απόλυτη στήριξη της κοινωνίας προς τις εργαζόμενες θηλάζουσες μητέρες με στόχο την επίτευξη της συνεχιζόμενης γαλουχίας που αποτελεί Δώρο Ζωής.

 

Η Επικεφαλής του Τμήματος Marketing και Εταιρικής Εικόνας της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ κα Σωτηρούλλα Σωτηρίου, δήλωσε: «Το πρόγραμμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, προάγει έμπρακτα το θηλασμό και στηρίζει τις μητέρες που επιλέγουν να δώσουν στα παιδιά τους το μητρικό γάλα που είναι η πιο κατάλληλη τροφή για τη μέγιστη βιολογική, συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη του βρέφους. Η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ ως εταιρεία παραγωγής ποιοτικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και παράλληλα ως πραγματικά κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, επιβεβαιώνει και φέτος τη στήριξη της στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής» και την Ανοικτή Γραμμή Θηλασμού 8000 62 62 (mama). Για ακόμα μια φορά, μοιραζόμαστε τις αξίες της φροντίδας, της ασφάλειας, της εμπιστοσύνης, της υγείας και της σωστής ανάπτυξης των παιδιών ώστε να μπορούν όλες οι ομάδες της κοινωνίας να ενημερώνονται για τα πλεονεκτήματα του φυσικού θηλασμού, να μπορούν να βρίσκουν την υποστήριξη που χρειάζονται, για να μπορέσουν να προσφέρουν στα παιδιά τους το δώρο που ονομάζεται μητρικός θηλασμός».

 

01/12/2015...

Παγκόσμιος Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός 2014

Παγκόσμιος Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός 2014

«Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σας είναι σημαντική» Με σλόγκαν «Μια νίκη για όλη τη ζωή» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, η εκδήλωση «Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός 2014», την οποία διοργανώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής» και στηρίζει διαχρονικά η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, στα πλαίσια του προγράμματος έμπρακτης κοινωνικής προσφοράς «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Φίλιππου Πατσαλή και της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού Κύπρου και εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με διεθνή χαρακτήρα, καθώς αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε 250 κέντρα εγκατεστημένα σε 9 διαφορετικές χώρες.

Οι εγγραφές για συμμετοχή στην εκδήλωση θα αρχίσουν στις 10:00π.μ. ενώ ο Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός θα πραγματοποιηθεί στις 11:00π.μ. Οι χώροι διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι οι ακόλουθοι:

• Λευκωσία: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (πρώην Intercollege) (Τηλ. 99365414)

• Λεμεσός: Crowne Plaza Limassol, Προμαχώνα Ελευθερίας 2, Άγιος Αθανάσιος (Τηλ. 99604050)

• Λάρνακα – Med Schools Λάρνακας, Kιλκίς 10, Λάρνακα (Τηλ. 96649737)

• Πάφος: Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Βασιλέως Κωνσταντίνου 87 (Τηλ. 26848000)

• Ελ. Επ. Αμμοχώστου: Δημαρχείο Παραλιμνίου, Αντώνη Παπαδοπούλου 6 (Τηλ. 99571343)

Tο θέμα των φετινών εκδηλώσεων, όπως ορίστηκε από την Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό WABA (World Alliance for Breastfeeding Action), έχει ως επίκεντρο την απόλυτη στήριξη της κοινωνίας προς τις θηλάζουσες μητέρες με στόχο την επίτευξη της συνεχιζόμενης γαλουχίας που αποτελεί Δώρο Ζωής.

Η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ ως κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, επιβεβαιώνει τη στήριξή της προς τον άνθρωπο, δηλώνοντας παρών από την πρώτη στιγμή της ζωής του. Μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ επέλεξε να είναι διαχρονικός χορηγός των εκδηλώσεων Ταυτόχρονου Μητρικού Θηλασμού, ενισχύοντας σημαντικά την προσπάθεια του Συνδέσμου “Δώρο Ζωής”, για ενημέρωση και στήριξη όλων των νέων μητέρων, που επιλέγουν να χαρίσουν στα παιδιά τους το ανεκτίμητο δώρο του θηλασμού.

Η Επικεφαλής του Τμήματος Marketing και Εταιρικής Εικόνας της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ κα Σωτηρούλλα Σωτηρίου, δήλωσε: «Το πρόγραμμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, στηρίζει το θηλασμό και τις μητέρες που επιλέγουν να δώσουν στα παιδιά τους το αγνό μητρικό γάλα. Η συμμετοχή όλων των νέων μητέρων στην εκδήλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ως εταιρεία στηρίζουμε τον άνθρωπο με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Τα παιδιά αποτελούν το μέλλον του τόπου μας και γι’ αυτό εστιάζουμε την προσοχή μας προς αυτά».

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 99365414 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.breastfeeding-cyprus.org. Πληροφορίες σχετικά με τον WABA μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://worldbreastfeedingweek.org/.

thilasmos2014 thilasmos

01/12/2015...

Παγκόσμιος Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός 2014

Παγκόσμιος Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός 2014

Επιτυχημένη εκδήλωση για τον Παγκόσμιο Ταυτόχρονο Μητρικό Θηλασμό 2014

Σε θεσμό για τις νεαρές μητέρες έχει καθιερωθεί η εκδήλωση για τον Παγκόσμιο Ταυτόχρονο Μητρικό Θηλασμό η οποία πραγματοποιήθηκε φέτος για 8η συνεχόμενη χρονιά από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής», με τη στήριξη της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, στα πλαίσια του προγράμματος έμπρακτης κοινωνικής προσφοράς της εταιρείας «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Φίλιππου Πατσαλή και της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού Κύπρου και εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Με σύνθημα «Μια νίκη για όλη τη ζωή» συνολικά 328 μητέρες συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 σε προκαθορισμένα σημεία σε όλες της πόλεις της Κύπρου, όπου θήλασαν 333 παιδιά, μεταφέροντας το μήνυμα ότι ο θηλασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός με ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία των παιδιών, όχι μόνο στη βρεφική ηλικία, αλλά και μεταγενέστερα!

Tο θέμα των φετινών εκδηλώσεων, όπως ορίστηκε από την Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό WABA (World Alliance for Breastfeeding Action), έχει ως επίκεντρο την απόλυτη στήριξη της κοινωνίας προς τις θηλάζουσες μητέρες με στόχο την επίτευξη της συνεχιζόμενης γαλουχίας που αποτελεί Δώρο Ζωής.

Η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ ως κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, επιβεβαιώνει τη στήριξή της προς τον άνθρωπο, δηλώνοντας παρών από την πρώτη στιγμή της ζωής του. Μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ στηρίζει διαχρονικά τις εκδηλώσεις για τον Ταυτόχρονο Μητρικό Θηλασμό, ενισχύοντας σημαντικά την προσπάθεια του Συνδέσμου “Δώρο Ζωής”, για ενημέρωση και στήριξη όλων των νέων μητέρων, που επιλέγουν να χαρίσουν στα παιδιά τους το ανεκτίμητο δώρο του θηλασμού.

Η Επικεφαλής του Τμήματος Marketing και Εταιρικής Εικόνας της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ κα Σωτηρούλλα Σωτηρίου, δήλωσε: «Το πρόγραμμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, προάγει έμπρακτα το θηλασμό και στηρίζει τις μητέρες που επιλέγουν να δώσουν στα παιδιά τους το αγνό μητρικό γάλα. Ως εταιρεία στηρίζουμε τον άνθρωπο με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα  σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Τα παιδιά αποτελούν το μέλλον του τόπου μας και γι’ αυτό εστιάζουμε την προσοχή μας ιδιαίτερα προς αυτά».

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 99365414 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.breastfeeding-cyprus.org. Πληροφορίες σχετικά με τον WABA μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://worldbreastfeedingweek.org/.