Φρέσκο γάλα

Αγνό φρέσκο αγελαδινό γάλα το οποίο συλλέγεται καθημερινά από τις φάρμες της Κύπρου.  Παστεριώνεται, ομογενοποιείται και εμφιαλώνεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας κάτω από αυστηρές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους χωρίς να αλλοιώνονται τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος, όπως καθορίζονται από το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας που εφαρμόζει η Εταιρεία.

Το γάλα είναι η πρώτη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού από τη στιγμή της γέννησης του. Αυτό είναι άκρως δικαιολογημένο λόγω της μεγάλης διατροφικής του αξίας. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά υψηλής βιολογικής σημασίας όπως: πρωτεΐνες απαραίτητες για την ανάπτυξη και Βιταμίνες: Β2, απαραίτητη για την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή, την υγεία των ματιών και του δέρματος, Β12, για τη λειτουργία του εγκεφάλου και των νεύρων, για την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και επίσης για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων, Βιταμίνη Κ για την σύνθεση πρωτεϊνών και για την πήξη του αίματος, Βιταμίνη Α για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος όπως και για την όραση και την υγεία του δέρματος καθώς και βιταμίνη Δ, για την απορρόφηση του ασβεστίου και απαραίτητη για την ακεραιότητα των οστών.

Επιπλέον, το γάλα περιέχει σημαντικά ανόργανα άλατα όπως ασβέστιο και φώσφορο απαραίτητα για τη σύνθεση των οστών του ανθρώπινου σώματος αλλά και των δοντιών.

Γι’ αυτό και το γάλα θεωρείται η πιο συμπληρωμένη υγρή τροφή και ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στη διατροφή μας, έχοντας επαρκείς ποσότητες θερμίδων, σημαντικών πρωτεϊνών, λιπιδίων και άλλων ουσιών απαραίτητες για την τροφή και λειτουργία του οργανισμού.