8/01/2020...

Ρυζόγαλο από Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Άπαχο

Ρυζόγαλο από Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Άπαχο

Κοπιάστε για ένα ελαφρύ και νοστιμούλικο ρυζογαλάκι που το φτιάχνω με το Φρέσκο Γάλα Άπαχο, 0% λιπαρά, της καλύτερης γαλακτοβιομηχανίας της Κύπρου μας, την Χαραλαμπίδης Κρίστης! @Charalambides Christis

 

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για 10 μερίδες:

4 ποτήρια Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Άπαχο, 0% λιπαρά

5 κ. σούπας corn flour
6 κ. σούπας ζάχαρη
2 κ.γλ πάστα βανίλιας ή essence
1 ποτήρι μικρό ρύζι καρολίνα
2 φλ νερό ( για να βράσουμε το ρύζι)
Λίγο αλάτι
Κανέλα για γαρνίρισμα

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Βράζουμε πρώτα το ρύζι μας με λίγο αλάτι και τα 2 φλ νερό, μέχρι να μαλακώσει εντελώς.
Διαλύουμε το corn flour με το γάλα, προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη και όλα μαζί τα προσθέτουμε στο ρύζι.
Σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνέχεια, περιμένουμε μέχρι να δούμε το μείγμα μας να πήζει αρκετά, αλλά όχι πολύ, γιατί δε το θέλουμε πολύ πηχτό.
Το μοιράζουμε στα ποτηράκια μας και μόλις κρυώσει λίγο το πασπαλίζουμε με όση κανελίτσα θέλουμε.
Το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε!

 

Συνταγή από: Mamma Lou Jars & Pastry 

 

6/11/2019...

Κλασικό σοκολατένιο Mochaccino με γαλατάκι σοκολάτα Χαραλαμπίδης Κρίστης

Υλικά:
● 1 συσκευασία γαλατάκι σοκολάτα Χαραλαμπίδης Κρίστης 330ml.
● 1 συσκευασία Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος 250ml.
● 2 εσπρέσο καφέ
● Σιρόπι σοκολάτας
● 3 μπάλες παγωτό σοκολάτας
● 1 πρέζα μοσχοκάρυδο αλεσμένο

Διαδικασία εκτέλεσης:

1) Ανοίξτε το γαλατάκι σοκολάτα Χαραλαμπίδης Κρίστης και το βάλτε το σε ένα δοχείο για παγάκια, βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να έχουμε σοκολατένια παγάκια.
2) Κάντε στην μηχανή του καφέ 2 εσπρέσο και τους βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν για να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.
3) Σε ένα μπλέντερ βάλτε τις μπάλες παγωτού, τα εσπρέσο, το αλεσμένο μοσχοκάρυδο και τα παγάκια μας από το γαλατάκι σοκολάτα Χαραλαμπίδης Κρίστης.
4) τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο, παγωμένο και παχύρευστο Mochaccino.
5) Στον γύρο ενός ποτηριού βάλτε το σιρόπι σοκολάτας και στη συνέχεια βάλτε μέσα το σοκολατένιο Mochaccino Χαραλαμπίδης Κρίστης γαλατάκι σοκολάτα.
6) Βάλτε σε ένα βαθύ μπολ την κρέμα γάλακτος 35% και χτυπήστε τη με ένα μίξερ χειρός ή στο μίξερ του φραπέ μέχρι να αφρατέψει. Βάλτε την κρέμα στο Mochaccino και σερβίρετε άμεσα.

 

Συνταγή από: Kitchen Island